Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Malene Mortensen

31 august | 13:00 - 15:00

Gratis

Bacall Vinbar

Malene Mortensen

Malene Mortensen er en dansk jazzsangerinde med 12 album bag sig indspillet med nogle af de største navne i moderne jazz: Chris Potter, Mike Stern, Christian Sands, George Whitty og Niels Henning-Ørsted Pedersen. Malene har desuden optrådt som solist med mange forskellige bigbands og større orkestre i Danmark, heriblandt DR Big Band.

Den nye musik er en måde for Malene at se ”tilbage” på. Gransket i sange, der har og har haft en stor betydning for Malene, blandet med nyt, der er kommet ind fra højre, tilfældigheder, i mødet med fantastiske musikere og det levende og impulsive i når musikken opstår i øjeblikket. En del af sangene er arrangeret inden indspilningen, men der er også givet plads til at musikerne kan biddrage med ideer og at musikken har fået lov til at flyve på deres vinger, uden et fast og endeligt resultat.

Malenes repertoire består af egne kompositioner blandet med jazzstandarder, musicalsange og viser, hun har en særlig kærlighed for. Her omarrangerer hun, skriver nye tekster og soloer og giver sit personlige bud på, hvordan de skal lyde. Det betyder meget for Malene at vække genkendelses glæde i publikum, når de hører sange, som de kender i et nyt arrangement. Her tages bl.a. den danske folkevise ”Jeg gik mig ud en sommerdag” under kærlig behandling, som har en særlig betydning for Malene, da hun sang den til en mindekoncert for sin biologiske mor, der døde af kræft i 1993.

Tematikken for Malenes musik kredser om relationer mellem mennesker og det at blive mor. Det er personlige anekdoter og observationer fra hverdagslivet. Nummeret ”A mile from your heart” handler om at åbne sig op for, at der kan være andre måder at være i verden på, som ikke nødvendigvis er den klassiske kernefamilie med far, mor og børn. ”A little one” er en kærlighedserklæring til Malenes søn på 4 år.

De seneste 18 år har Malene spillet mere end 1.500 koncerter over hele verden. Hun har turneret under eget navn i lande som USA, Australien, Thailand, Frankrig, England, Tyskland, Polen, Østrig, Belgien, Italien, Spanien, Tyrkiet, Rusland, Sverige, Norge og Danmark..

Line-up:

Malene Mortensen – Vokal
Søren Baun – Piano
Morten Ankarfelt – Bas

Detaljer

Dato:
31 august
Tidspunkt:
13:00 - 15:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
,

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Bacall Vinbar
Smedelundsgade 32C
Holbæk, 4300
+ Google Maps