Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST – Rikke Mølgaard Jazz Group – SKVULP

20. juni 2020 | 20:00 - 22:00

Gratis

Efter adskillige år som grundstamme i Kansas City Stompers, besluttede sangerinden Rikke Mølgaard i 2019, sammen med rytmegruppen fra KCS bestående af Gert Rostock, Palle Juul Hansen og Kurt Riedel, at søge nye udfordringer – og dermed opstod RIKKE MØLGAARD JAZZ GROUP.

Rikke startede sin professionelle karriere i 1995, hvor hun blev ”opdaget” af Stig Rossen på Horsens Ny Teater, og siden har Rikke været vidt omkring i det musikalske univers. Det er blevet til et utal af koncerter og TV-optrædener gennem årene med et hav af forskellige kunsterne, men samspillet med rytmegruppen er helt unikt, og det forplanter sig ikke kun i orkestret, men i den grad også til publikum.

På piano har Rikke, Palle Juul Hansen, som har lang erfaring som musiker, akkompagnatør på teatre og for adskillige solister, bl.a. Lene Siel. Bassen bliver på bestemt og kontant vis mestreret af Gert Rostock, der startede sin glorværdige karriere i Jørn Grauengaards Orkester og derefter blev en meget anvendt studiemusiker med bl.a. John Mogensen, Sebastian m.fl. – og ofte sammen med Kurt Riedel, som sidder bag trommerne i RIKKE MØLGAARD JAZZ GROUP. Kurt Riedel, der ligesom Gert, trådte sine sko flade i lyd- og tv-studierne, og spillede med på adskillige ”plader” som det hed dengang, har også spillet med en lang række prominente navne som Ben Webster, Toots Thielemann, Roy Eldridge, Errol Garner, Finn Ziegler, NHØP og mange, mange flere….[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_fancy_image image_id=”2106″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Som gæstesolist på aftenens koncert er basunist Lea Nielsen, der grundlagde sin musikalske karriere allerede som 5-årig på violin, men heldigvis skiftede som 9-årig til basunen i Køge Skoleorkester. Og derved blev det. Så gik den slagne vej over MGK i gymnasiet og en klassisk uddannelse med afgangseksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2004. Jazzmusikken har dog altid været Lea Nielsens hjertebarn, så den klassiske uddannelse er undervejs blevet suppleret med undervisning af jazzmusikere i både ind- og udland. Med et arbejdsliv som freelance musiker i hæsblæsende fart rundt i hele Danmark, bl.a. som medlem af Ernie Wilkins Almost Big Band nu på 11. år, var det en helt anden verden, hun kom til, da hun i 2007 vandt sit nuværende faste job i Slesvigske Musikkorps, som er hjemmehørende i Sønderjylland. Et drømmejob der byder på hele paletten fra marcher til klassiske ouverturer og rytmisk musik ”med pligt til improvisation”, som hun kalder det.

Og når først Lea slår sig løs på scenen, så er der INGEN der sidder stille. Og så synger hun også!

Drivkraften i gruppen er dets store erfaring, kærlighed til musikken og incitament til at underholde og glæde publikum. Repertoiret spænder spredt, så der er jazz for enhver smag.

Line-up:
Rikke Mølgaard – vokal
Lea Nielsen – trombone/vokal
Kurt Riedel – trommer
Gert Rostock – bas/vokal
Palle Juul Hansen – piano[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=gMJhSynQaus”][/vc_column][/vc_row]

Detaljer

Dato:
20. juni 2020
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , , ,

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps