Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Torben Westergaard’s Jazz Brazil feat. Helio Alves

14. maj 2023 | 15:00 - 17:00

185 DKK

Holbæk Jazzklub har altid mindst én koncert på programmet, som hylder de sydamerikanske rytmer – og særligt i en kold og fugtig tid, hvor der i særlig grad er brug for lidt varme og lys. Derfor er det en kæmpe fornøjelse at kunne bringe vaskeægte brasilianske rytmer op under loftet på Elværket, når bassisten Torben Westergaard åbner op for ”fyrig, melodisk brasiliansk jazz”, som Torben selv beskriver sit seneste projekt med den brasiliansk/amerikanske pianist Helio Alves.

Helio Alves er fløjet specielt ind til lejligheden, så det er ikke en ”hr-hvem-som-helst”, der gæster jazzklubben. Alves er oprindelig fra São Paulo, men flyttede til New York i 90’erne, hvor han blev en efterspurgt ”side-man” hos bl.a. Joe Henderson, Yo-Yo Ma, Sadao Watanabe, Slide Hampton, Airto Moreira & Flora Purim, Paquito D’Rivera, Joyce og Rosa Passos – blot for at nævne nogle få! Alves har udgivet flere albums i eget navn; ”Trios” (1998), “Portrait in Black & White” (2004), “It’s Clear” (2009) og senest “Musica” featuring Antonio Sanchez, Reuben Rogers, Claudio Roditi and Romero Lubambo.

I foråret 2022 turnerede orkesteret i DK og indspillede samtdig CD’en Jazz Brazil, og det er med den i bagagen, at de nu er tilbage for at sprede det glade budskab. CD’en har allerede fået fin omtale internationalt.Bl.a. skrev det japanske jazzblad The Walker’s: “Jazz and Brazilian music go well together, producing many masterpieces. These masterpieces will include this current release”.
Derudover har nummerer ”Bli’ min”ramt flere af Spotifys større playlister, bl.a. All New Jazz, med mere end 250 afspilninger per dag siden nummeret blev udgivet.

For Torben Westergaards eget vedkommende daterer interessen for genren sig helt tilbage til dengang, han selv var bosat i New York, og var en del af den brasilianske jazzscene og i forlængelse deraf indspillede sin anden udgivelse i eget navn Brazilian Heart (1996).

Til at fuldende denne eftermiddag, har Torben Westergaard inviteret nogle af sine gamle venner, der tilfældigvis også er eminente musikere, med på denne musikalske rejse. Derfor vil Hans Ulrik (saxofon) og Jonas Johansen (trommer) være med til at fuldende en fyrig, fantastisk og fabelagtig søndag eftermiddag.

Line-up:
Helios Alves (BRA/US) – piano
Torben Westergaard (DK) – bas
Hans Ulrik (DK) – saxofon
Jonas Johansen (DK) – trommer

Detaljer

Dato:
14. maj 2023
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Pris:
185 DKK
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Gasværksvej 9
Holbæk, 4300
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside