Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kathrine Windfeld Big Band

28. maj 2023 | 15:00 - 17:00

195 DKK

Så præsenterer Holbæk Jazzklub igen et Big Band – og det altid en fornøjelse, når den store sal på Elværket bliver fyldt med “jazzy tones”. Kathrine Windfelds kompositioner bliver beskrevet som en sjælden kombination af power og elegance: En farverig blanding af sofistikerede harmoniske passager, fysiske grooves og poetiske ballader i eksplosive arangementer. Kathrine Windfeld Big Bandet har turneret i bl.a. England, Tyskland og Sverige og tæller 15 af de stærkeste yngre jazzprofiler i Skandinavien.

Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band

Jazzwise Magazine (UK)

The Guardian (UK) beskriver Kathrine Windfelds kompositioner som en sjælden kombination af power og elegance: En farverig blanding af sofistikerede harmoniske passager, fysiske grooves og poetiske ballader i eksplosive arangementer. Kathrine Windfeld Big Bandet har turneret i bl.a. England, Tyskland og Sverige og tæller 15 af de stærkeste yngre jazzprofiler i Skandinavien.

Windfelds fire bigband-udgivelser AIRCRAFT (2015), LATENCY (2017), ORCA (2020) og DETERMINATION (2021) er blevet rost til skyerne i førende internationale medier som Downbeat (USA), Le Monde (F) og Jazzwise (UK) og har ledt til en lang række priser og legater. I 2020 vandt hun den meget prestigefyldte pris “Rising Stars Jazz Award, European Edition” som medførte en turné på 7 førende europæiske festivaler. I 2022 modtager Windfeld den ærefulde Ben Webster Pris og har også en Danish Music Award og Carl Prisen i bagagen.

Ved siden af sine egne ensembler er Windfeld en eftertragtet gæstekomponist. Hun har samarbejdet med førende europæiske orkestre som Frankfurt Radio Big Band (DE), DR Big Band og det svenske Bohuslän Big Band. Hendes eget bigband har desuden optrådt med verdensklasse-solister som Mike Stern (US), Seamus Blake (CA) og Gilad Hekselman (US)

In the musical substance of the compositions, Kathrine Windfeld can compete with the big names in the business
JazzPodium (DE)

Line-up:
TROMPETER
André Bak (DK)
Rolf Thofte Løkke (DK)
Magnus Oseth (NO)

TROMBONER
Göran Abelli (SE)
Mikkel Aagaard (DK)
Anders Larson (SE)

SAXOFONER
Jakob Lundbak (DK)
Magnus Thuelund (DK)
Roald Elm Larsen (DK)
Ida Karlsson (SE)
Aske Drasbæk (DK)

RYTMEGRUPPE
Viktor Sandström (guitar, SE)
Johannes Vaht (bass, SE)
Henrik Holst Hansen (drums, DK)
Kathrine Windfeld (piano, kompositioner DK)

Detaljer

Dato:
28. maj 2023
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Pris:
195 DKK
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
, , ,
Hjemmeside:
https://www.place2book.com/da/sw2/sales/kqieuc5zxo

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps