Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Birgitte Soojin sings BILLIE HOLIDAY

5 maj | 15:00 - 17:00

245 DKK

Billie og Birgitte har noget til fælles. De har begge en stor styrke og en enestående evne til at fremføre jazzens tekster på en så hjertegribende måde, at selv det banale fremstår som poesi.

Billie Holiday er en af Birgitte Soojins største musikalske inspirationer. Gennem smukke fortolkninger af de sange, som Holiday gjorde verdensberømte, vækker Birgitte den amerikanske sangerinde til live for en eftermiddag. Men Birgitte Soojin synger ikke blot det, som allerede er sunget. I stedet giver hun de smukke melodier sit eget fløjlsbløde, afdæmpede og elegante touch.

Det kræver et kunstnerisk talent af højeste klasse at kaste sig ud i Billie Holidays sangskat. Båret af sit orkester har Birgitte Soojin en enestående evne til at fortælle en historie med charme og nærvær, hvilket gør hendes fortolkninger nutidige. Samtidig viderefører hun Billie Holidays traditioner med stor respekt og moden sikkerhed. Birgitte Soojins dybe og fortættede tilstedeværelse i musikken gør hende til en unik liveoplevelse, hvilket er den primære grund til at den herboende, norske sangerinde er blevet en af Skandinaviens førende jazzvokalister. Nogle sangere synger jazz, andre er jazzsangere. Birgitte Soojin er bestemt det sidste.

Soojin har optrådt som solist med DR Big Band og har indspillet med eliten af danske og internationale jazzmusikere. Hun har modtaget det prestigefyldte Bent Jædigs Æreslegat og foreløbigt er det blevet til tre nomineringer med egne udgivelser til Danish Music Awards. Birgitte driver desuden sit eget pladeselskab og producerer selv sine udgivelser.

”Hun lægger sig ikke lige op ad tidligere fortolkninger. Nærmest er det, som om hun genopdager sangene, og denne genopdagelse mærker man i høj grad som lytter”.
KJELD FRANDSEN, BERLINGSKE (5 stjerner)

Line-up:
Birgitte Soojin – vokal
Zier Romme – piano
Søren Høst – tenorsax
Matthias Petri – bas

Detaljer

Dato:
5 maj
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Pris:
245 DKK
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
, ,
Hjemmeside:
https://www.birgittesoojin.com

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps