Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST – Caroline Henderson

15. april 2020 | 20:00 - 22:30

295 DKK

25 år efter at Caroline Henderson debuterede som solist med albummet ’Cinemataztic’, udsender hun sin første soloplade på dansk. Albummet ’Den danske sang’ udkommer d. 28. februar 2020, og i den forbindelse tager Caroline Henderson på turné. Første stop på turnéen bliver Holbæk Jazzklub – og vi glæder os!

’Den danske sang’ er en auditiv historie om livet som rejse, om at blive adopteret af et nyt land, om at lære et nyt sprog og forstå sig selv på ny gennem det fremmede. For Caroline Henderson har musikken spillet en kæmpe rolle i den proces, og på den nye plade har Caroline valgt at dykke ned i den danske sangskat og fortolke nogle betydningsfulde sange, som for hende har været en kærlig vejviser i det ukendte.

’Den danske sang’ er Caroline Hendersons tolvte soloalbum og altså det første på dansk. På albummet blandes et akustisk udtryk med et elektronisk. Nogle af fortolkningerne er helt barberet ned og har et lyrisk nordisk jazzpræg. Andre har beats eller kor og symfoniorkester med i arrangementerne, som tilsammen danner en mosaik af et album.

Jeg havde en inderlig lyst til at lave en personlig tidsrejse med musik, som indrammer mit syn på danskheden. Hvornår er man dansk? Og hvad betyder det? Man kan godt se dette album som en søgen efter identitet. Gennem musik får man efter min mening en smutvej til et lands værdigrundlag, historie og folkesjæl. På ’Den danske sang’ forfølger jeg den rute og bevægelse, som har optaget mig i hele mit voksenliv. Da jeg i sin tid kom til Danmark som brun indvandrer fra Sverige og desuden havde både Frankrig og USA med i bagagen, gav flytningen mig en nysgerrighed og sendte mig på ikke bare en fysisk, men også en mental rejse. Jeg slog ganske langsomt rødder. Og i dag er Danmark også mit land, mit sprog og min kultur, og mit dengang ensomme træ er nu blevet et stamtræ,” siger Caroline Henderson om ’Den danske sang’.

Caroline Henderson er født i Sverige af en svensk mor og en amerikansk far. Hun voksede op i Sverige, New York, Philadelphia og Paris, inden hun bogstavelig talt kom ind med firetoget, da hun i 1983 bosatte sig i Danmark med intentionen om et kortere ophold. Men så blev hun hængende og blev hurtigt en del af den danske musikscene. Som korsanger for Gnags i midten af firserne mødte hun Maria Bramsen. De to fik enorm succes med bandet Ray Dee Ohh, der fra 1989 hittede på dansk. Efter tre pladeudgivelser var Caroline Henderson imidlertid hooked på at stå på egne ben. I 1995 udgav hun soloalbummet Cinemataztic, som tog landet med storm og indbragte hende hele syv Danish Music Awards-priser.

Solokarrieren tog en drejning, da Caroline Henderson i 2003 begyndte at synge og udgive jazz, stadig på engelsk. Gennem jazzen udforskede hun sine egne afroamerikanske rødder og fik et stort, trofast publikum, mens hun bredte sig endnu mere: De seneste år har hun både skrevet og været initiativtager til andre typer af større projekter, senest med musikforestillingen ’Divaer i glas’. Den anmelderroste kabaret spillede i Tivoli Glassalen i efteråret 2019 og hyldede nogle af de store ikoniske divaer, der har optrådt i Danmark gennem tiderne.

Line-up:
Caroline Henderson – sang
Nikolaj Hess – piano
Daniel Franck – kontrabas
Jakob Høyer – trommer

Ved forevisning af billetten tilbyder Restaurant Linden og Hotel Sidesporet 10% rabat på mad og drikke i forbindelse med koncerten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Detaljer

Dato:
15. april 2020
Tidspunkt:
20:00 - 22:30
Pris:
295 DKK
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , ,
Hjemmeside:
https://place2book.com/da/sw2/sales/sq67z30kw4

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps