Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dexterity – hyldest til en jazzlegende

24. april 2022 | 15:00 - 17:30

185 DKK

Få musikere har sat et større aftryk på jazzen end Dexter Gordon. Tenorsaxofonens Charlie Parker er han blevet kaldt og Dexter var, med sit intense og dybt originale saxofonspil, en stilskaber og storyteller på saxofonen, der med sit legende, idérige spil har påvirket generationer af saxofonister fra 40’ernes bebop og frem til i dag.

Fire jazzprofiler, der har sat deres præg på dansk jazz i adskillige sammenhænge, tager dig her med på en musikalsk lystvandring med Dexter Gordons populæreste numre. Til koncerten vil du – udover en perlerække af Dexters signaturnumre – få en levende fortælling om denne markante kunstner og den helt særlige rolle, han spillede for udviklingen af dansk jazz i 60’erne. Selvom Dexter var en yndet gæst over hele Europa, havde København, Jazzhus Montmartre og det danske samfund en særlig betydning for ham. Koncertens fortælling er derfor også et tilbageblik på dansk jazz’ anden guldalder; den gyldne tid med Montmartre fra 1959 til 1976.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_fancy_image image_id=”2182″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Dexteritys trommeslager, Ulrik Bisgaard, har nærstuderet Dexter Gordons musik og karriere og vil underholdende og indsigtsfuldt trække forbindelser mellem Dexter og jazzhistorien.

Jens Jefsen, som leverer de velswingende baslinjer i Dexterity, spillede som ung jævnligt sammen med Dexter og med afsæt i sine oplevelser, vil Jens supplere med underholdende historier, der indkredser Dexters farverige personlighed.

Line up:
Cesar Joaniquet – tenorsax
Morten Haugshøj – guitar
Jens Jefsen – kontrabas
Ulrik Bisgaard – trommer

Ved forevisning af billetten tilbyder Hotel Sidesporet 10% rabat på mad og drikke i forbindelse med koncerten.

Detaljer

Dato:
24. april 2022
Tidspunkt:
15:00 - 17:30
Pris:
185 DKK
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , , ,
Hjemmeside:
https://place2book.com/da/sw2/sales/8g88u8kzbc

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps