Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kansas City Stompers

18. november 2023 | 15:00 - 17:30

195 DKK

EN DEL AF HOLBÆK JAZZ KLUB MINIJAZZ FESTIVAL

Kansas City Stompers er et af de længstlevende underholdningsorkestre i Danmark, og måske et af Europas ældste orkester. Navnet er nappet fra byen Kansas City, der var et musikalsk kraftcenter fra 1930 og frem til 50’erne – og for den dengang unge klarinettist Niels Abild, et oplagt navn til sit band, der havde sit første betalte musikjob i 1951. Kansas City Stompers har gæstet Holbæk Jazzklub mere end 30 gange, og nu gæster de klubben igen.

Musikken var i de tidlige tider jazz i grænseområdet mellem swing og traditionel jazz, hvilket også siden har været udgangspunkt for Kansas City Stompers. Ensemblet er dog aldrig gået af vejen for blues, pop, rock, samba og hvad tiden musikalske fænomener nu har bragt med sig, og gennem en periode på 40 år, var orkesteret et af Danmarks mest benyttede orkestre til firmafester, jazzkoncerter og festivaler.

Gennem årene har orkesteret været arbejdsplads for en lang række af Danmarks fremmeste professionelle musikere, og da det gik hedest til spillede Kansas City Stompers op mod 350 koncerter om året. Dette kunne kun lade sig gøre fordi orkesterlederen Niels Abild ved hjælp af professionelle musikere, gerne havde flere ensembler af samme navn på landevejen samtidigt. Det er nemlig ikke navnet på den enkelte musiker der gør Kansas City Stompers – men det de professionelle musikeres sammenspil!

I besætningen har man kunnet finde gode kræfter som Alex Riel, Bo Stief, Peder Kragerup, Poul Halberg, Ole Kock Hansen, Hugo Rasmussen, Jesper Thilo, mens vokalen bl.a. er blevet varetaget af Sanne Salomonsen, Gitte Hænning, Birgit Lystager, Daimi, Otto Brandenburg, LillBabs, Siv Malmquist, Etta Cameron m.fl.

I dagens besætning hedder sangerinden Lynette Koyana. Bag hende garanteret en flok professionelle musikere, at de tilsammen vil de gøre, hvad de kan for at leve op til de stolte traditioner for varemærket Kansas City Stompers.

Igennem mange år pralede kapelmesteren med, at hvis nogen fra publikum kunne komme med et musiknummer, som orkesteret ikke kunne spille, ville vedkommende få en flaske champagne. Om det tilbud stadig står ved magt vides ikke – men prøv!

Line-up:

Lynette Koyana – sang

Jesper Thilo – sax

Ole Kock Hansen – piano

Lasse Lundstrøm – bas

Roger Berg – trommer

Niels Abild – klarinet/kapelmester

Detaljer

Dato:
18. november 2023
Tidspunkt:
15:00 - 17:30
Pris:
195 DKK
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps