Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sophisticated Ladies

29. januar 2023 | 15:00 - 17:00

185 DKK

En koncert med Sophisticated Ladies er en særlig oplevelse. Alvor, humor, engagement og musikalsk overskud er centrale elementer i en musikalsk rejse der bringer både smil og tårer frem. Sophisticated Ladies er mere end blot et band – det er et livslangt venskab, en livslang rejse gennem musikkens vidunderlige og udfordrende landskab. Trioen Sophisticated Ladies blev dannet i 1987 af sanger og basunist Richard Boone, som trioen arbejdede sammen med i 12 år.

Udover at arbejde med jazzens standardmateriale er alle gruppens medlemmer også komponister og arrangører. Trioen har netop udgivet en ny CD udelukkende med originalkompositioner og arrangementer.

Sophisticated Ladies har foruden koncerter i trioformat samarbejdet med internationalt anerkendte kunstnere som: Buster Cooper, Teddy Edwards, Leo Wright, John Tchicai, Idrees Sulieman, Bent Jædig, Finn Ziegler, Jesper Thilo, Bob Rockwell og Ole “Fessor” Lindgreen.

Sophisticated Ladies har altid været en stærk spiller på den danske jazzscene og har gennem tiden udgivet syv CD’ere i eget navn – dels i trioformat og dels i kvartet- og sekstetformat. Alle har de studeret på Rytmisk Musikkonservatorium i København som elever af bl.a. Niels Henning Ørsted Pedersen, Ed Thigpen, Butch Lacy, Thomas Clausen og Jan Kaspersen.

Benita Haastrup har modtaget den prestigefyldte Ben Webster pris, Sunset Hornbæk Jazzpris og en DMA. Helle Marstrand har modtaget Walther Klæbels Mindelegat og arbejder i øvrigt med komponisters rettigheder i foreningen DJBFA – kan også høres i sin egen trio som både sanger og bassist. Marie Schmidt har modtaget et væld af komponistlegater og figurerer som komponist i div. sang- og salmebøger.

Alle tre musikere spiller i mange andre konstellationer, både i DK og udland.

En koncert med Sophisticated Ladies indeholder en god cocktail af numre fra deres mangeårige skattekiste af jazzstandarder  og originalkompositioner.

Line-up:
Benita Haastrup (DK) – trommer
Helle Marstrand (DK) – bas
Marie Louise Schmidt (DK) – klaver

Detaljer

Dato:
29. januar 2023
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Pris:
185 DKK
Begivenhed Kategori:

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps