Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Venndt/Haugshøj/Sejthen Trio – A Trace of Toots

14 april | 15:00 - 17:00

225 DKK

“Between a smile and a tear”, udtalte legendariske Toots Thielemans i Niels Lan Doky ́s film af samme navn fra 2005 og frasen er en smuk og poetisk forklaring på, hvor Thielemans elskede at befinde sig stemningsmæssigt i musikken, når han spillede på sin mundharmonika.
Netop dette spor og T.T ́s forførende og lette indfaldsvinkel til musikken, danner rammen og afsættet for projektet “A Trace of Toots”, der med mundharpist og multiinstrumentalist Jacob Venndt i front, er på sporet af den kromatiske mundharpelegende og dennes indflydelse på ikke bare Venndt ́s eget mundharpespil og kompositioner, men på så mange andre mundharpister og musikkere i det hele taget verden over.

Repertoiret tager afsæt i et par kendte Thielemans-kompositioner og vignetter og bevæger sig derfra til nogle af de standards, som Toots også er kendt for at fortolke, for så at ende i Venndt ́s egne kompositioner, der hylder Toots, men også Thielemans ́ samarbejde med vores egen jazz- verdensstjerne Svend Asmussen.

Kodeordet er “leg” og musikken er derfor i højeste grad lagt an på improvisation og fortolkning af temaer og melodier og…ja, hvad, der så i øvrigt lige er tilstede i rummet den dag…med andre ord, en vaske ægte jazzkoncert!

Jacob Venndt. Kromatisk mundharpe, den lange akkordmundharpe, tenorguitar og måske noget kontrabas…
J.V er oprindeligt uddannet kontra- og elbassist fra Det Jyske Musikkonservatories solistklasse i 2006, men har sideløbende udviklet en forkærlighed for det lille instrument med den melankolske og tårefrembringende tone. Han har som mundharpespiller medvirket på DR i både børnetime og fællessangsprogrammer og på TV2 og DK4 som hyppig gæst i Helge Engelbrecht ́s “Sommersang i Mariehaven”. Herudover har Venndt spillet i mange forskellige jazzsammenhænge som mundharpist, blandt andre med Jørgen Emborg, Alex Riel, Henrik Gunde, Mathias Heise m.fl og succes-swingorkesteret “The Dixieland Gipsy Band” og har med sidstnævnte rejst over store dele af verden, blandt andet så langt væk som til New Zealand (2 gange). Han har også været sideman på adskillelige indspilninger og udgivelser, og er sponsoreret af det japanske mundharpefirma Suzuki Harmonicas, samt tidligere MGK-lærer på instrumentet for den unge danske mundharpestjerne Mathias Heise. Ved siden af sit virke som multiinstrumentalist, er Venndt hyppigt brugt i teatersammenhænge som musiker, kapelmester, komponist og skuespiller og er lige nu ved at tage uddannelsen som kirkeorganist ved kirkemusikskolen i Løgumkloster.

Thomas Sejthen – Kontrabas. Uddannet kontrabassist fra Det Jyske Musikkonservatorium. Har sin egen trio og er sideman i flere forskellige konstellationer på den danske jazzscene, bl.a med Uffe Steen, Indra og Admiral Awesome.
T.S er siden 2011 nomineret til en lang række DMA awards med orkestrene INDRA, Admiral Awesome og børnejazzgruppen “Brumbasserne” og vandt i 2012 en DMA award med INDRA for bedste vokaljazz-udgivelse. I 2016 vandt gruppen også en BMW jazz award. ”Han er umulig at komme udenom, når man skal fortælle historien om den århusianske jazzscene gennem de seneste 10 år. Thomas Sejthen spiller med en særlig koncentration og intensitet. Han er steady, pålidelig og tydelig. Der spilles ikke med floromvundne bastoner. Han spiller det nødvendige og når han gør det, så udtrykker han meget mere end de fleste gør med det dobbelte” – Niels Overgård, Jazznyt

Morten Haugshøj – Guitar. M.H er en dansk guitarist og komponist, der har studeret i
New York ved verdensklasse-guitarister som Gilad Hekselman, Mike Moreno, Steve Cardenas og ikke mindst Jonathan Kreisberg. Haugshøj besidder en særegen melodisk og kompositorisk stil, der har indlemmet ham i mange spændende bands og projekter, bl.a orgeljazztrioen Balthazars Karaffel, som udkom med et anmelderrost debutalbum sidste år, Dexterity (hyldest til Dexter Gordon), Zetterlund Tribute, SHAM TIME, Sam and The Soulmates og mange, mange flere. 
Pt. er han, med sin gruppe ’’Morten Haugshøj Group & The Street Doctors’’, aktuel med den meget anmelderroste udgivelse ’’Double Up’’.
 M.H har, i hjertet af Århus, sideløbende startet (i 2010) og bestyret sin egen guitarskole – Frederiksberg Guitarskole – med flere ansatte undervisere.

Line-up:
Jacob Venndt – kromatisk mundharpe mm.
Thomas Sejthen – kontrabas
Morten Haugshøj – guitar

Detaljer

Dato:
14 april
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Pris:
225 DKK
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
, ,

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps