Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tango Orkestret

17 marts | 15:00 - 17:00

225 DKK

Så har Holbæk Jazzklub igen fornøjelse af at præsentere TANGO ORKESTRET, som består af landets absolut førende eksperter i tangomusik. Hver gang de har gæstet jazzklubben, har det været for fulde huse – og ikke uden grund. Den moderne argentinske tangos grundlægger, Astor Piazzolla, som ville have fyldt 100 år i 2021, det markerede Tango Orkestret med en turne med et stærkt og fascinerende program med den argentinske tango mesters mest markante bidrag til musikhistorien – herunder Libertango og Adios Nonino. Og selvom vi skriver 2024, har orkesteret ikke lagt færdighederne på hylden.

Tango Orkestret er ikke på udkig efter at genopføre Piazzollas værker, som de oprindeligt er skabt – det ville være meningsløs og halsløs gerning. Det er orkestrets vision at aktualisere Piazzollas værk ind i vores tid og til vores del af verdenen – at iklæde Piazzollas enestående og fængende kompositioner nye gevandter, som trækker på virkemidler fra jazzens legende improvisation, rockens medrivende anarkisme og den nordiske musiks kølige overblik. Tango Orkestret har gennem sit omfattende arbejde gennem mere end 30 år gjort den argentinske musik og i særlig grad Piazzollas musik til sin egen – på trods af den store afstand i geografi og kultur.

En eftermiddag med Tango Orkestret er en eftermiddag med store følelser, nye indsigter og hyggeligt musikalsk samvær. Tango Orkestret inviterer sit publikum med i processen. Alle skal føle sig velkomne i ensemblets univers. Tango Orkestret tager sit publikum med på en fascinerende rejse i et dybt betagende og meget varieret landskab.

Astor Piazzolla
Piazzolla fik sin opdragelse som musiker og arrangør hos de største tango-koryfæer i Buenos Aires i 1930’erne og 1940’erne, herunder mest berømt hos Anibal Troilo. Efter et livsændrende studieophold hos den legendariske kompositionsunderviser Nadia Boulanger i Paris vendte Piazzolla tilbage til sit hjemland med den klare vision at reformere den argentinske tango. Tangoen skulle fra dansehallerne ind i koncertsalene og anerkendes som et kunstnerisk udtryk på linje med den klassiske europæiske musik, som den i høj grad låner sit melodiske og harmoniske materiale fra. Frem til sin død i 1992 satte Piazzolla et stadig større aftryk i ind- og udland. Han har efterladt en arv, hvis styrke og betydning ikke kan overvurderes. Hans musik er i dag fast inventar på de fleste klassiske ensemblers repertoire.

Line-up:
Henrik Sveidahl – tenor-, sopransax og basklarinet
Kaare Munkholm – marimba og vibrafon
Palle Windfeldt – guitar
Thomas Ovesen – bas

Detaljer

Dato:
17 marts
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Pris:
225 DKK
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps