Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Balthazars Karaffel

16. april 2023 | 15:00 - 17:00

185 DKK

Balthazars Karaffel er en ny trio på den danske jazzscene, og dens geografiske afsæt er Aarhus området. Med en kombination af guitar, Hammond B3-orgel og trommer følger musikerne nøje opskriften for den vanlige instrumentering i en såkaldt orgeljazz-trio, som jo er et bassist-løst foretagende, hvor basrollen i stedet varetages af organisten på det nederste klaviatur og/eller med fødderne hen over baspedalerne.

Det overordnede musikalske udtryk kan karakteriseres som melodisk, ”bluesy”, dynamisk varieret, og ofte med en på samme tid cool og energisk swingende rytmisk fremdrift. I den henseende viderefører Balthazars Karaffel den amerikanske orgeljazz-stil, som i form af trioer og kvartetter havde sin storhedstid i 1950’erne og 1960’erne, med organisten Jimmy Smith som et af allermest fremtrædende.

Historien stopper dog ikke her, for mere eksperimenterende og skæve musikalske elementer høres også hos Balthazars Karaffel – både i deres egne arrangementer af allerede eksisterende og afholdte melodier fra det store standard jazz-repertoire, men også, og måske især, i forbindelse med deres originale kompositioner, der på debutalbummet ”Clockwise” (juli 2021) omfatter titlerne ”Slow Loris”, ”Leftover Fun” og ”Another Coffee”. I Balthazars bestræbelser på også fremadrettet at komponere eget materiale til trioen, forsøger de at være åbne over for indtryk og inspiration fra alle tænkelige musikalske kilder, og der foruden låner de muligvis også blot et strejf af magi fra den animerede videnskabsmand Professor Balthazar, som jo er hovedpersonen i en afholdt 1970’er TV-serie for børn – og heri ligger måske en delvis forklaring på trioens navn.

Morten Haugshøj
Guitarist og komponist med en etableret karriere på den danske jazzscene, både med hans egne projekter og som sideman – herunder Sam and the Soulmates, Sham Time, Dexterity, Balthazars Karaffel – og ikke mindst som bandleader i Morten Haugshøj Group (tidl. Morten Haugshøj Kvartet), som har udgivet i alt fem kritiker-roste album, hvor The Street Doctor og MH Group bør fremhæves. Han har en særegen melodisk kompositorisk stil, og kendetegnende for hans spil er den store energi, som han altid bringer ind i musikken. Med andre ord en klassisk jazzguitarist, men med en masse moderne kant og nerve – og ikke mindst en hel masse på hjerte!

Søren Bech
Organist og komponist, som et godt stykke hen ad vejen kunne beskrives som en ”Dr. Jekyll og Mr. Hyde-musiker” på instrumentet, da han ofte spiller kirkeorgel i de lyse timer, men skifter til Hammond B3-orgel om aftenen i forskellige (jazz)konstellationer, og altså blandt andet Balthazars Karaffel. For en del år siden optrådte han i mange forskellige sammenhænge på den rytmiske scene, herunder tangenter i den danske americana-inspirerede duo Hush, men i de senere år har han koncentreret sig om B3-orglet og til dels klaveret sammen med sangere som f.eks. Birgitte Laugesen og Lone Boyd – og ikke mindst sammen med hans anden jazzorgel-trio, Organic Picnic, som har udgivet de to vel modtagne album Lesliefied og Creatures.

Andreas Skamby
Trommeslager, solist og komponist. Forinden at spille trommer i Balthazars Karaffel, er han engageret i en bred vifte af bands og sammenhænge i forskelllige genrer – herunder Fauna Fem, I Think You’re Awesome og Alex Jønsson Trio. Gennem en opvækst sammen med sine ældre søstre Tira og Siri, som begge er professionelle percussionister, blev han allerede i en tidlig alder inspireret og fascineret af slagtøj og især trommesættet, og som studerende på MGK (musikalsk grundkursus) opdagede han først for alvor jazz som en musikalsk genre, hvilket foldede sig yderligere ud på konservatoriet sammen med andre jazz-entusiaster, hvoraf mange nu er hans bedste venner samt musikalske partnere så langt øjet rækker.

Line-up:
Morten Haugshøj – guitar
Søren Bech – Hammond B3 orgel
Andreas Skamby – trommer

Detaljer

Dato:
16. april 2023
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Pris:
185 DKK
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
, , , ,
Hjemmeside:
https://www.place2book.com/da/sw2/sales/2n7ohuxdf1

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps