Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Morten Haugshøj Group

12. januar 2020 | 15:00 - 17:30

175 DKK

I februar 2018 udkom Morten Haugshøj Group med albummet ”THE STREET DOCTOR”. Musikken kan bedst beskrives som både eksplosiv og lyrisk instrumentaljazz, hvor New York møder Norden med den stærke melodi i højsædet. ’’The Street Doctor’’ er originalkompositioner fra kapelmesterens egen hånd – undtagen ’’Pent-Up House’’ af Sonny Rollins.

Morten Haugshøj er en dansk, professionel jazzguitarist fra Aarhus og komponist, som har studeret en rum tid i New York ved verdensklasse-guitarister som Gilad Hekselman, Mike Moreno, Steve Cardenas og ikke mindst Jonathan Kreisberg. Han er etableret på den danske jazzscene og efterhånden brugt i mange sammenhænge og har blandt andet turneret med det amerikanske/europæiske band ’’Ommatidium’’ og har indspillet fire albums i eget navn med forskellige grupper.

Men at musikken skulle blive Morten Haugshøjs levevej lå ikke lige i kortene. I folkeskolen blev han faktisk fritaget for musikundervisningen, fordi han syntes, ”at det var komplet åndsvagt”. Han obstruerede undervisningen i en sådan grad, at det fik hans lærerinde til at græde – Morten ville meget hellere spille fodbold. Alligevel lykkedes det gør noget ved musikken, og 6-7 år senere søgte han ind på MGK og den selvsamme lærer mødte op til generalprøven arrangeret af musikskolen – og igen græd hun – denne gang af forbløffelse, for hun forstod ikke, at det var den samme person. Den havde ingen set komme og heller ikke Morten selv, for som han siger: ”Ikke én i min familie spiller musik – så langt øjet rækker af fætre og kusiner etc.”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_fancy_image image_id=”1863″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]The Group er et stærkt set-up af danske jazzmusikkere:

Anders Morgensen på trommer er fra absolut øverste hylde. I mere end to årtier har Anders været en af de mest efterspurgte trommeslagere i Danmark og på den internationale jazzscene. Hans meritter er imponerende. Medlem af banebrydende danske jazzbands som: When Granny Sleeps, Jakob Anderskov Trio, Doky Brothers, Kasper Tranberg, Yakuza Zhuffle, Lovedale and Copenhagen Art Ensemble, og så har han turneret og indspillet med koryfæer som: Bob Berg, David Liebman, Steve Swallow, Marc Johnson, Brecker Brothers, Gary Thomas, Django Bates, Tim Hagans, Cuong Vu, Lew Soloff and Ray Anderson og Jerry Bergonzi.

På saxofon er Jesper Løvdal. Han eruden tvivl en af de allerstørste tenorsaxofonister herhjemme og er kendt for en varm tone, vitalitet og nærvær i udtrykket og en stærk vilje til at blive ét med musikken. Han er en af sin generations mest alsidige og bemærkelsesværdige saxofontalenter med et spil, der afspejler hele jazzens historie.

Simon Gorm Eskildsen på klaver er en de mest benyttede danske jazzpianister i øjeblikket. Med hans sublime overblik, time og smagfulde musikalitet, pryder han gruppen her med sit virtuose og smagfulde klaverspil. Lyt bare til hans solo i åbningsnummeret Stratosphere. Simon er en musiker, du kan mærke. Har i 2017 udgivet sin første anmelderroste trioplade og er i det hele taget et navn, jazzpublikummet i de kommende år ikke kan undgå at stifte bekendtskab med.

På kontrabas er Thomas Sejthen. Han er vidt og bredt anerkendt for sin fantastiske musikalitet og for sin evne til at få et band til at lyde godt. Han har evnen til at musikken altid er frisk og kan åbne sig i ukendte retninger, hvilket udover et sublimt groove og swing, er medvirkende til at gøre Thomas til en meget efterspurgt bassist. Spiller fast i Uffe Steen Trio og Indra og i mange andre sammenhænge. Han har spillet sammen med kapelmesteren Haugshøj i over et årti nu, og den indbyrdes forståelse for universet er en stor gave til den nye gruppe her.

Line-up:
Morten Haugshøj – guitar
Jesper Løvdal – saxofon
Thomas Sejthen -kontrabas
Espen Laub von Liljenskjold – trommer
Mads Baerentsen – klaver

Ved forevisning af billetten tilbyder Restaurant Linden og Hotel Sidesporet 10% rabat på mad og drikke i forbindelse med koncerten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=MIOYAMX-GHg”][/vc_column][/vc_row]

Detaljer

Dato:
12. januar 2020
Tidspunkt:
15:00 - 17:30
Pris:
175 DKK
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , ,
Hjemmeside:
https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=1kp9if8vhl

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps