Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mike Stern Trio feat. Chris Minh Doky og Jonas Johansen

31. marts 2019 | 15:00 - 17:30

275 DKK

Mike Stern er født i 1953 og anses for at være en af sin generations største og mest indflydelsesrige guitarister – og nu gæster han Holbæk!

Mike Stern Trio tæller den danske bassist, komponist og producer Chris Minh Doky, der er uddannet i New York og fik sit gennembrud netop i et samarbejde med Mike Stern. Chris Minh Doky er især kendt for sit varme og melodiske spil på både el- og akustisk bas. Chris Minh Doky var også manden bag, at Mike Stern i 2007 kom til Danmark og spillede tre eksklusive koncerter med DR Big Band og indspillede en CD – Chromazone. Chris Minh Doky har igennem to årtier spillet sammen med Mike Stern, så de er tæt knyttet.

Trioens trommeslager er Jonas Johansen, som blandt andet er kendt for sit samarbejde med Oscar Peterson og NHØP. Jonas har været musiker i 35 år og medvirket på 180 albums. Han er et stærkt kort, som Holbæk Jazzklub har haft fornøjelsen af mere end en gang, og det bliver med garanti en koncert, der kommer langt ud over scenekanten med en så kompetent trommeslager, der spiller op til Stern og Doky.

Mike Stern er i samme liga som ikonerne Pat Metheny, Bill Frisell og John Scofield. I 1981 flyttede han til New York, hvor han kom til at spille en central rolle i Miles Davies’ comebackband, der også talte musikere som bassisten Marcus Miller, trommeslageren Al Foster, percussionisten Mino Cinelu og saxofonisten Bill Evans.

Den amerikanske jazzguitarist spillede i nogle år sammen med Blood, Sweat & Tears og fik som sagt sit gennembrud i sit samarbejde med Miles Davis i årene 1981 til 1983 og igen i 1985. Her blev han kendt for en helt ny og dybt innovativ spillestil, som var en unik blanding af elementer fra bebop, blues og rock. Mike Stern har derudover skabt sig en betydelig solokarriere med et utal af albums, hvor seks af dem har været nomineret til GRAMMY® Awards. Guitaristen er også kendt for sit tætte samarbejde med navne som Jaco Pastorius, David Sanborn, Brecker Brothers, Steps Ahead, Yellowjackets og en lang række prominente solister som han har indspillet og turneret med.

Med en karriere, der strækker sig over tre årtier og en diskografi, der tæller mere end et dusin innovative indspilninger, har Mike Stern slået sit navn fast som en af de absolut bedste jazz og jazz-fusion guitarister i sin generation. Siden er det blevet til mere end et dusin indspilninger. I september 2017 udgav han albummet TRIP som inkluderer en række all-stars som: Randy Brecker, Dennis Chambers, Bill Evans, Tom Kennedy, Leni Stern, Dave Weckl, Lenny White, Victor Wooten, og mange flere!

Mike Stern – guitar
Chris Minh Doky – bas
Jonas Johansen – trommer

 

Ved forevisning af billetten tilbyder Hotel Sidesporet rabat på mad og drikke i forbindelse med koncerten. Bordbestilling tlf. 5940 0866.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=nTNiU2-MLsI”][/vc_column][/vc_row]

Detaljer

Dato:
31. marts 2019
Tidspunkt:
15:00 - 17:30
Pris:
275 DKK
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,

Arrangør

Holbæk Jazzklub
Email
holjazz@gmail.com

Sted

Holbæk Jazzklub (Elværket Lille sal)
Gasværksvej 9
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Maps